onsdag 4 december 2013

Lucka 4: Mariannetryffel

På översta fatet, till vänster, ligger Mariannetryfflarna. Som ni ser blev det lite för mycket vit choklad
på de första tryfflarna och lite för lite på de sista... Men alla var goda! :)

Sedan ett par år tillbaka bakar jag alltid godis till jul. Pepparkakor och lussekatter har det varit sämre med men just godis är min grej.
    En sort som gått hem hos de flesta, ja, jag skulle vilja påstå alla, är dessa tryfflar med Mariannekarameller i.

Ingredienser:
30 st Mariannekarameller
250 g mörk blockchoklad (70% kakao)
1 dl vispgrädde
200 g vit blockchoklad

Gör så här:
Kossa Mariannekaramellerna, i en mortel eller mixer.
Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan.
Finhacka mörk choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och ställ i frysen i en kvart.
Smält vit choklad i ett vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel.
Låt torka och förvara sedan i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar