tisdag 10 december 2013

Lucka 10: Julklappsetiketter


Passar lika bra på en flaska som på ett paket.
Jag har inte hunnit med någon dörrkrans i dag, i stället får ni nöja er med en "favorit i repris".
    Här visar jag hur man kan göra egna etiketter - till juklapparna, eller varför inte bara snöra fast en på en glöggflaska som du ger till värden på julfesten?

Du behöver:
Lite kraftigare, vitt papper
Stämpeldynor: en blöt (t ex Versa color) och en distressdyna
Valfri stämpel
Embosspulver
Embossingfön (alternativt varmluftspistol eller spisplatta)
Bakplåtspapper
Vattenspruta
Dekoration med hål i
Limpistol1 Stämpla din text eller motiv med en dyna som torkar långsamt. Tänk på att ha lite luft framför, så du kan klippa/skära till en liten snibb (här ska du sedan fästa din dekoration, så måtta gärna i förväg så du vet att den får plats). Jag har använt Versa colors silverdyna och en del av en textstämpel från Reprint.


2 Häll embosspulver över den stämplade ytan (även här använde jag silver). Se dock till att ha minst ett papper under din etikett, så du kan fånga upp pulvret du inte behöver och hälla tillbaka det i burken. Använd en liten pensel för att ta bort överflödigt pulver från etiketten.

3 Ta fram din embossingfön, eller varmluftspistol som jag har. Om du inte har något utav det går det lika bra att hålla pappret över en varm platta tills pulvret smälter.

4 Skissa på vilken form du vill att din etikett ska ha. Jag har använt en köpt etikett som mall. Skär ut etiketten med en skärmaskin (då vet du att du får raka, fina kanter) eller klipp om du är säker på handen.

5 Ta fram bakplåtspappret, knugga med distressdynan (jag har använt färgen aged mahogany) och spruta på vatten efter behag.

6 När du har gnuggat etiketten i färgen ser det ut ungefär så här.

7 Limma fast en dekoration med hål i (som du sedan kan trä en tråd eller ett band i och på så sätt fästa etiketten). Om du inte har någon passande dekoration kan du göra ett hål i pappret i stället.

8 Här är framsidan...

9 ...och baksidan. Gnuggade även den i distressfärg när framsidan torkat. Här kommer jag skriva vem presenten är till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar