söndag 1 december 2013

Lucka 1: Julkortstrio


Min devis har alltid varit "varje kort är unikt". Jag har inte velat göra en design och sedan massproducera kort till släkt och vänner. Då känner jag att syftet går förlorat. Jag vill göra kort med en specifik person i åtanke och utmana mig själv att komma på någonting nytt hela tiden.
    I höstas var jag med i flera utmaningar som Svensk scrapbooking anordnade. En utav dem var att skapa en serie om tre kort. Det kändes på något sätt mer "okej" än att göra kort som är precis likadana.

Korten är cirka 10 x 15 cm stora.
Jag använde mig av ett mönstrat papper som var 12" stort. Det skar jag i tre lika stora delar, som jag vek på mitten.
    Änglarna är så kallade rubons (gnuggisar), som jag köpte på Tiimari för länge sedan.
    Den cremefärgade spetsen har jag köpt på Panduro och det vinröda hittade jag i vårt hus när jag gick igenom en gammal skrivbordshurts.
    Halvpärlorna har en klistrig baksida och är enkla att sätta dit, sådana finns i alla pysselaffärer.
    Etiketterna sprayade jag med glimmermist och lät torka innan jag klistrade dit texten. Utskurna bokstäver hittar man också i pysselbutiker, men jag har en maskin (Cricut expression) som skär ut text i precis det typsnitt jag vill.

Det var allt för i dag, i morgon visar jag hur du enkelt piffar till en julblomma.

2 kommentarer:

  1. Kul sätt att få tre kort gjorda, samtidigt som de är liiite olika! Jag trodde jag i år skulle lyckas vara ute i god tid men så här 1 december har det bara hunnit bli 3 kort ändå :) Jag får se till att haka på sådana tävlingar som du nästa år ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har hunnit göra fyra, så vi ligger ungefär lika illa till... ;)

      Radera