söndag 15 juli 2012

Enkel jordgubbssylt

Min svärmor har tipsat mig om hur man enkelt och snabbt gör egen jordgubbssylt. Man tar så mycket jordgubbar som man vill ha och sockrar efter behag. Efter det är det bara mosa allt i mixern och smaka av! Rårörda gubbar kanske är mer rätt än sylt, men gott är det i vilket fall.
    Eftersom den inte innehåller något konserveringsmedel håller den inte så länge i kylen, men det fungerar alldeles utmärkt att förvara i frysen.
    Det finns många olika sorters jordgubbar. Jag gillar dem som är riktigt söta och har kommit fram till att Korona är helt i min smak. Har du någon personlig favorit?

Burken (som jag har i kylen, inte i frysen!) har jag fyndat på secondhand. Gjorde en enkel etikett som jag skulle ha på sidan av burken men den ville inte sitta kvar. Tycker den blev helt okej uppe på locket.2 kommentarer:

  1. Mmmm! Gubbar helt utan konserveringsmedel och andra konstigheter! Superfräscht! Jätefin burk och etiketten på locket blev ju riktigt bra!

    Anne

    SvaraRadera
  2. Mmmm! Gubbar utan konserveringmedel och andra konstigheter! Superfräscht! Jättefin burk och eticketten på locket blev ju riktigt bra!

    Anne

    SvaraRadera