söndag 16 juni 2013

Ett hörnskåp fick nytt liv

För cirka två månader sedan flyttade jag, min man och våra två katter från en liten tvåa till ett hus. I och med att det rökts i huset i 40 år har vi spärrmålat i så gott som varje rum (toaletter och tvättrum är kvar) och sedan tapetserat och lagt golv. Jag har med andra ord inte ens haft tid att tänka scrapbooking.

Nu är det sommar och semester och även om vi har en hel del kvar att göra, både inne i huset och i trädgården kan jag äntligen börja ägna lite tid åt mitt största intresse igen. Jag har ett projekt på gång som jag gjort tillsammans med en kompis, men det får ni se först om någon vecka.
    Nu ska ni få se en gammal möbel som vi fick med huset som nu tagit plats i mitt pysselrum.
    Vi köpte en färgspruta - och det var riktigt roligt att måla igen! Som ni kanske förstår var det inte så lockande att kladda med pensel eller roller efter att ha målat ett helt hus invändigt.

Tyvärr har jag inga bilder på hur skåpet såg ut ursprungligen, men det var lackat trä. I undre skåpet kan man se träfärgen.

Grundmålat.

Jag fick lite hjälp att komma åt i hörnen.

På plats i pysselrummet. Jag hade jättesvårt att välja färg men när jag såg hur bra
en gammal tapetrulle gick mot fågeltapeten var det löst. Tyvärr är färgen här
lite missvisande, det är en rosa ton som går lite åt grått.


Inspirerande lektyr.


2 kommentarer:

 1. Vad fint, jag skulle oxå behöva få tag på en färgspruta, borde inte vara så svårt...vill spraya om köket i studion lite snabbt :P haha! Hitta möbler oxå för den delen... ååå, älskar att renovera (då det går bra) !!!!

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när det går bra är det jättekul! :) Tror vi köpte vår på Bauhaus, men jag tror att det finns lite varstans.
   Kramar

   Radera