torsdag 31 januari 2013

Aldrig mer posten

Jag har sagt det förut men nu menar jag det verkligen. Jag kommer ALDRIG mer skicka paket via posten. Som ni sett har jag haft en liten bloppis där jag sålt pysselgrejer. I fredags skickade jag senast ett paket. Jag gjorde som pysselbutiker ofta gör - skickade allt i en pizzakartong eftersom det är en perfekt storlek för papper i 12". Min man, som ofta köper och säljer grejer via internet och således är van vid att packa grejer, hjälpte mig att tejpa ihop det hela ordentligt med bra tejp.
    Men det hjälpte inte. När paketet kom fram till köparen var det trasigt och flera grejer saknades.

Det är det största men ändå inte enda problemet jag haft när jag skickat dessa bloppispaket. Jag har använt mig av postens skickaguide på nätet när jag räknat ut portot - och jag har till och med tagit i med vikt och mått för att vara på den säkra sidan. Sedan när jag kommit fram till ombudet (har varit vid flera olika, mest för att se om det är någon skillnad) har priset ändå varit ett helt annat. Och när jag redan sagt ett pris och fått betalt av köparen har jag ju inte mage att be om mer pengar, så i vissa fall har den här verksamheten varit en förlustaffär för mig.
    När det nu avslutas med ett trasigt paket, som de dessutom skyller på att jag inte tejpat ordentligt känner jag att det får vara nog.
    Kort kommer jag att fortsätta skicka med dem, men för övrigt får det vara. Jag vägrar betala dyra pengar för så kass service. Så är det bara.

Även min man har råkat ut för ett antal konstigheter med posten, hinner inte gå in på detaljerna men det handlar om stryktåliga saker som de lyckars ha sönder och allmänt dålig service. Läser man deras regler så tar de inget som helst ansvar för det man skickar, så det är ingen idé att klaga heller.

Nu har jag bestämt mig, hädanefter blir det DHL eller Shenker.

2 kommentarer:

  1. Men FY vad trist! Jag har visst haft oerhört stor tur när jag köpt saker som levererats med Posten. Förstår att du hellre satsar på DHL eller Shenker framöver. Tror inte jag hört någon gnälla om dem...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jättetråkigt. :( Men hon som handlade av mig är i alla fall väldigt förstående och snäll. Det är skönt!

      Radera